Blog

5 Klinik Rawatan Fraxel Laser Terbaik Di Kuala Lumpur

Malaysia mempunyai banyak perkara untuk dikongsikan bersama seperti destinasi percutian, makanan yang enak serta pelbagai jenis dan juga mendapatkan rawatan estetik yang terbaik. Kuala Lumpur yang merupakan ibu negara Malaysia turut terkenal dengan kepakaran dalam bidang estetik.

Salah satu rawatan kecantikan terbaik yang terdapat di negara ini ialah rawatan Fraxel Laser. Sejak rawatan ini diperkenalkan, permintaannya semakin meningkat tinggi. Rawatan Fraxel Laser ini merupakan sebuah teknik untuk membantu mereka yang mengalami masalah kulit. Rawatan ini akan dapat menyelesaikan masalah kulit yang dialami dan meningkatkan kembali keyakinan diri. Kuala Lumpur boleh dikatakan telah menjadi pusat yagn terkenal untuk rawatan Fraxel Laser di Asia Selatan kerana kini semakin banyak klinik menyediakan perkhidmatan tersebut. Namun yang demikian, di sini kami telah senaraikan lima klinik terbaik yang dapat anda pilih

image

NEXUS AESTHETIC CLINIC

80 reviews

Alamat:  LG 10, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon:  +6017-2163 569 / +60321635699

Mengenai Klinik Nexus

Bertempat di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur, ia merupakan salah sebuah klinik terkenal yang menyediakan rawatan Fraxel Laser. Rawatan ini mampu merawat masalah kulit yang dihadapi dan mengembalikan keserian wajah.

Doktor di Klinik Nexus

  1. Dr Jasmine Ruth (MBBS, Dip Aesthetic Medicine, International License in Stem Cell Therapy, Certificate in Advanced Hormone Therapy, Advanced Injector for Male Sexual Health) adalah seorang pakar kecantikan yang terkenal dan merupakan pengasas Klinik Estetik Nexus. Perkhidmatan bukan sahaja terkenal dalam kalangan pelanggan-pelanggan di Malaysia, malahan juga terkenal dalam kalangan pelanggan-pelanggan antarabangsa.
  2. Dr. Preetha memperolehi ijazah pertamanya di dalam bidang Sarjana Muda Sains Genetik daripada Universiti Kebangsaan Malaysia, BSc (Hons) 2002. Beliau merupakan salah seorang pakar kecantikan yang terbaik di Kuala Lumpur.

Photos

Reviews

"Lokasi klinik ini sangat strategik dan perkhidmatan yang ditawarkan memuaskan."

Reese L.

image

MEDIVIRON UOA CLINIC

63 reviews

Alamat: LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon: +603-2163 5888

Mengenai Klinik Mediviron UOA

Klinik ini merupakan antara klinik yang termasyhur di Kuala Lumpur bagi rawatan Fraxel Laser. Mereka mempunyai senarai klien yang ramai dari seluruh negara. Kebiasaannya rawatan ini merupakan antara perkhidmatan yang terkenal di klinik ini dan mempunyai senarai temu janji yang panjang. Para doktor dilatih di luar negara untuk memastikan perkhidmatan yang terbaik diberikan kepada para pelanggan yang berkunjung.

Doktor di Klinik Mediviron UOA

  1. Dr. Aris Mazlan merupakan lulusan daripada Akademi Perubatan Moscow (MMA), Russia di dalam bidang Perubatan (MD) dan telah melanjutkan pelajaran beliau di dalam bidang Perubatan Aesthetic. Mempunyai pelanggan-pelanggan daripada pelbagai latar belakang dari seluruh pelusuk negara.
  2. Dr. Douglas memperoleh ijazah perubatannya daripada Akademi Perubatan Moscow, Rusia. Beliau telah menamatkan pelajarannya dalam bidang perubatan dengan cemerlang dan seterusnya melanjutkan pelajarannya dalam bidang Perubatan Aesthetic.

Photos

Reviews

"Saya mendapatkan rawatan Fraxel Laser saya di sini. Saya sangat gembira dan berpuas dengan hasilnya."

Safeera F.

image

KLINIK WAI

33 reviews

Alamat: A-1-40, 1st Floor, IO Boulevard (Jalan Kenari 5, Bandar Puchong Jaya), Puchong, Selangor, 47170, Malaysia

No Telefon: +6011 170 40126

Mengenai Klinik Wai

Menyediakan rawatan yang terbaik di sekitar bandar Kuala Lumpur seiring dengan tenaga kepakaran dalam bidang estetik. Klinik ini mempunyai teknologi terbaharu yang dapat memenuhi kehendak pelanggan-pelanggan mereka seperti rawatan Fraxel Laser.

Doktor di Klinik Wai

  1. Dr Sylvia Wai mendapat ijazah perubatan beliau daripada Universiti Malaya. Kemudian, beliau meneruskan pelajaran beliau dan memperolehi Diploma di dalam bidang dermatologi daripada National University of Singapore. Beliau juga mempunyai Diploma di dalam bidang perubatan estetik daripada American Academy of Aesthetic Medicine.

Photos

Reviews

"Sangat berterima kasih kerana dapat bertemu dengan doktor di sini. Masalah kulit saya telah dapat diselesaikan dengan rawatan Fraxel Laser"

Ming Li.

image

BEVERLY WILSHIRE MEDICAL CENTRE

20 reviews

Alamat:  Level 6, 8 & 9, Dijaya Plaza, No. 237 Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur Federal Territory, 50400, Malaysia

No Telefon: +603-2118 2888

Mengenai Beverly Wilshire Medical Centre

Pusat rawatan ini terletak di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur dan menyediakan perkhidmatan estetik yang terbaik. Rawatan yang paling tinggi permintaannya ialah Fraxel Laser. Mereka juga menyediakan perkhidmatan rawatan untuk masalah kulit, muka, rambut dan badan

Doktor di Beverly Wilshire Medical Centre

  1. Dr Jessie Lim memperoleh ijazah perubatan beliau daripada Universiti Putra Malaysia. Beliau kemudiannya meneruskan pembelajaran dan merupakan pemegang sijil dalam bidang estetik daripada Medical Aesthetic Certification Programme and American Academy of Aesthetic Medicine (AAAM).

Photos

Reviews

"Sebuah klinik yang stafnya begitu efisien dan sangat membantu saya untuk mendapatkan rawatan yang sesuai."

George D.

image

PUSAT PAKAR KULIT DR KO

19 reviews

Alamat: 52A 2nd Floor, off Jalan Puchong, Jalan Op 1/5, Pusat Perdagangan One Puchong, Puchong, Selangor, Malaysia

No Telefon: 1800 22 3322

Mengenai Pusat Pakar Kulit Dr KO

Klinik ini dibuka pada tahun 1997 oleh Dr KO dan kini telah mempunyai beberapa cawangan yang telah dibuka. Kini, klinik ini sangat terkenal dengan kepakarannya dalam bidang dermatologi serta rawatan Fraxel Laser yang ditawarkan.

Doktor di Pusat Pakar Kulit Dr KO

  1. Dr Ko Chung Beng (Consultant Dermatologist, MBChB, MRCP, Dip S.B.Derm, AM) merupakan doktor yang memulakan klinik ini dan merupakan pemilik beberapa cawangan klinik ini di seluruh Malaysia.

Photos

Reviews

"Saya rekomenkan klinik ini kepada semua orang kerana staf di sini sangat baik hati serta sangat bersabar dalam menjawab soalan saya berkaitan dengan rawatan Fraxel Laser."

Freya T.

Senarai klinik-klinik di atas boleh dikatakan antara klinik-klinik terbaik yang terdapat di Kuala Lumpur dan menawarkan rawatan Fraxel Laser yang terbaik. Seperti yang diketahui ramai, Kuala Lumpur mempunyai ramai doktor estetik yang mantap serta memberikan perkhidmatan yang efisien.

Semestinya ramai yang akan berpuas hati dengan rawatan yang diterima oleh klinik-klinik ini. Sekiranya anda merasakan terdapat kekurangan informasi atau anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu rawatan, hubungi kami pada alamat emel contact@nexus-clinic.com