Blog

  • Home
  • Top Clinics
  • 5 Klinik Terbaik Bagi Rawatan Laser Liang Roma Kuala Lumpur

5 Klinik Terbaik Bagi Rawatan Laser Liang Roma Kuala Lumpur

Saban hari, bidang Estetik berkembang dari segi teknologi dan kepakaran. Kebetulan di Malaysia, bidang Estetik turut berkembang pesat seiring dengan perkembangan teknologi. Kuala Lumpur yang merupakan ibu negara Malaysia turut terkenal dengan kepakaran dalam bidang Estetik.

 

Salah satu rawatan yang terbaik ialah rawatan laser liang roma . Sejak rawatan ini dikenalkan, permintaannya semakin meninggi sahaja. Rawatan laser liang roma  ini merupakan sebuah teknik untuk mengecutkan saiz liang roma pada muka sekali gus mengelakkan kekotoran daripada terperangkap di situ dan menyebabkan jerawat. Rawatan ini sangat bagus untuk mereka yang mempunyai kulit berminyak dan berjerawat. Kuala Lumpur boleh dikatakan telah menjadi tapak untuk rawatan laser liang roma  di Asia Selatan kerana telah ada banyak klinik yang menyediakan perkhidmatan tersebut. Namun demikian, kami telah senaraikan lima klinik terbaik untuk anda memilih.

image

KLINIK ESTETIK NEXUS

80 reviews

Alamat: LG 10, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon:  +6017-2163 569 / +60321635699

Mengenai Klinik Nexus

Bertempat di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur, ia merupakan salah sebuah klinik yang terkenal bagi rawatan pembuangan parut laser. Rawatan ini mampu membuang parut secara tetap dan kembalikan kecantikan kulit.

Doktor di Klinik Nexus

  1. Dr Jasmine Ruth (MBBS, Diploma dalam Perubatan Estetik, Lesen Antarabangsa dalam ‘Stem Cell Therapy’, Sijil dalam Terapi Hormon, Injector dalam Kesihatan Seksual Lelaki) merupakan seorang pakar dalam bidang estetik dan juga beliau memperkenalkan Klinik Nexus ke mata dunia. Ramai klien dari dalam dan luar negara mencari beliau bagi sebarang masalah estetik yang dihadapi.
  2. Dr Preetha mendapat ijazah pertama beliau dalam bidang Sains dan Genetik dari Universiti Malaya, BSc (Hons) 2002. Beliau merupakan antara doktor yang terbaik dalam bidang estetik yang melibatkan Botox di Kuala Lumpur.

Galeri

Testimoni

"Saya sangat gembira kerana melakukan rawatan laser liang roma di klinik ini kerana ia sangat sesuai dengan kulit saya dan kini kulit saya kelihatan berseri sahaja"

Syaza A.

image

KLINIK MEDIVIRON UOA

63 reviews

Alamat: LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur
No Telefon: +603-2163 5888

Mengenai Klinik Mediviron UOA

Klinik ini merupakan antara klinik yang termahsyur di Kuala Lumpur bagi rawatan laser liang roma . Ia mempunyai senarai klien yang ramai dari seluruh negara. Selalunya antara perkhidmatan yang terkenal di klinik ini mempunyai senarai temu janji yang panjang. Para doktor dilatih di luar negara untuk memastikan perkhidmatan yang efektif diberikan kepada semua orang.

Doktor di Klinik Mediviron UOA

  1. Dr Douglas mendapat ijazah perubatan beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia dan telah menamatkan pengajian beliau dengan kepujian tertinggi dalam bidang perubatan estetik.
  2. Dr Aris Mazlan telah menamatkan pengajian beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia sebagai seorang ‘Doctor of Medicine (MD)’ serta telah membuat pengajian lanjut dalam bidang perubatan estetik. Beliau mempunyai klien dari seluruh Malaysia.

Galeri

Testimoni

"Baru dua hari yang lepas saya melakukan rawatan laser liang roma dan kini boleh nampak jerawat di muka saya berkurangan serta kulit saya lembut sahaja."

Arina K

image

KLINIK ARC

33 reviews

Alamat: F3A, 1st Floor, The Mediplex @SJMC, No. 1 Jalan SS12/1, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

No Telefon: +60 17 817 1875

Mengenai Klinik Arc

Menyediakan antara perkhidmatan terbaik di sekitar bandar Kuala Lumpur seiring dengan pakar aesthetic yang berpengalaman. Klinik ini mempunyai teknologi yang terkini serta dapat memenuhi kesemua kehendak pelanggan mereka. Tidak terlupa kepakaran mereka dalam rawatan laser liang roma.

Doktor di Klinik Arc

  1. Dr Lashela Dharmadass mendapat ijazah beliau dari salah satu universiti terkemuka di India serta mendapat diploma perubatan estetik dari Akademi Perubatan Aesthetic di Amerika. Beliau juga merupakan seorang yang sangat berpengalaman dalam bidang estetik.

Galeri

Testimoni

"Doktor dan staf lain di sini semua baik belaka kerana sanggup menerangkan kepada saya secara terperinci mengenai rawatan laser liang roma sebelum melakukannya."

Anwar F

image

PUSAT PAKAR KULIT DR KO

20 reviews

Alamat: 52A 2nd Floor, off Jalan Puchong, Jalan Op 1/5, Pusat Perdagangan One Puchong, Puchong, Selangor, Malaysia

No Telefon: 1800 22 3322

Mengenai Pusat Pakar Kulit Dr KO

Klinik ini dibuka pada tahun 1997 oleh Dr KO dan telah berkembang pesat sehingga sekarang. Kini, klinik ini sangat terkenal dengan kepakarannya dalam bidang dermatologi serta rawatan laser liang roma  yang ditawarkan.

Doktor di Pusat Pakar Kulit Dr KO

  1. Dr Ko Chung Beng ( Consultant Dermatologist, MBChB, MRCP, Dip S.B.Derm, AM ) merupakan doktor yang membuka klinik ini dan merupakan pemilik beberapa cawangan di seluruh Malaysia.

Galeri

Testimoni

"Saya akan cadangkan klinik ini kepada orang lain di luar sana dengan masalah jerawat kerana rawatan laser liang roma yang saya lakukan dapat menyelesaikan masalah jerawat pada muka saya."

Oman H.

image

KLINIK IDO

19 reviews

Alamat: No.16-G, Jalan PJU 5/9, Dataran Sunway, Kota Damansara,  47810, Selangor

No Telefon: +6017-4861992

Mengenai Klinik Ido

Terletak di Kota Damansara, Selangor. Klinik ini mempunyai banyak rawatan Estetik yang sangat terkenal dalam kalangan masyarakat seperti rawatan laser liang roma . Rawatan mereka tidak hanya fokuskan muka malah badan dan rambut juga boleh dirawat.

Doktor di Klinik Ido

  1. Dr YP Phoong mendapat ijazah perubatan beliau dari Universiti Kebangsaan Malaysia sebagai ‘Doctor of Medicine’ (MD) dan beliau telah melanjutkan pelajaran beliau dan memperoleh diploma dalam perubatan Estetik dari Amerika Syarikat. Oleh sebab, pengalaman serta kehandalan beliau dalam bidang Estetik, beliau mempunyai ramai pelanggan.

Galeri

Testimoni

"Sangat berterima kasih kepada doktor dan staf di sini. Sekarang saya dapat lihat perubahan pada wajah saya.

Nikki R.

Senarai klinik di atas boleh dikatakan adalah antara klinik terbaik di Kuala Lumpur. Setiap klinik ini menawarkan rawatan laser liang roma  yang sememangnya yang terbaik. Seperti yang diketahui ramai, Kuala Lumpur memang mempunyai doktor Estetik yang mantap serta perkhidmatan yang efisien. Dengan ini, semestinya ramai yang akan berpuas hati dengan rawatan yang mereka terima. Sekiranya anda rasa kami kekurangan informasi atau anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu rawatan, sila hubungi kami di alamat emel contact@nexus-clinic.com