Blog

  • Home
  • Top Clinics
  • 5 Klinik Terbaik Di Kuala Lumpur Bagi Rawatan Pembuangan Parut Laser

5 Klinik Terbaik Di Kuala Lumpur Bagi Rawatan Pembuangan Parut Laser

Malaysia merupakan sebuah negara yang terkenal dengan iklim Khatulistiwa, pantai yang jernih serta rakyat berbilang kaum. Namun demikian, bukan itu sahaja yang Malaysia menawarkan kepada kita. Kuala Lumpur, yang merupakan ibu negara Malaysia terkenal dengan perkembangan dalam bidang estetik.

Salah satu rawatan yang ditawarkan ialah rawatan pembuangan parut laser. Sejak rawatan ini diperkenalkan ke mata dunia, permintaannya semakin meninggi sahaja. Rawatan pembuangan parut laser merupakan sejenis rawatan untuk membantu menghilangkan parut yang mengurangkan kecantikan kita. Sekarang ini, Kuala Lumpur boleh dikatakan sudah menjadi sebuah tapak untuk rawatan pembuangan parut laser di Asia Selatan kerana terdapat banyak klinik yang menyediakan perkhidmatan ini tetapi sini kami telah senaraikan hanya lima klinik terbaik di sekitar Kuala Lumpur.

image

KLINIK ESTETIK NEXUS

80 reviews

Alamat: LG 10, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon:  +6017-2163 569 / +60321635699

Mengenai Klinik Nexus

Bertempat di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur, ia merupakan salah sebuah klinik yang terkenal bagi rawatan pembuangan parut laser. Rawatan ini mampu membuang parut secara tetap dan kembalikan kecantikan kulit.

Doktor di Klinik Nexus

  1. Dr Jasmine Ruth (MBBS, Diploma dalam Perubatan Estetik, Lesen Antarabangsa dalam ‘Stem Cell Therapy’, Sijil dalam Terapi Hormon, Injector dalam Kesihatan Seksual Lelaki) merupakan seorang pakar dalam bidang estetik dan juga beliau memperkenalkan Klinik Nexus ke mata dunia. Ramai klien dari dalam dan luar negara mencari beliau bagi sebarang masalah estetik yang dihadapi.
  2. Dr Preetha mendapat ijazah pertama beliau dalam bidang Sains dan Genetik dari Universiti Malaya, BSc (Hons) 2002. Beliau merupakan antara doktor yang terbaik dalam bidang estetik yang melibatkan Botox di Kuala Lumpur.

Galeri

Testimoni

"Perkhidmatan yang disediakan di klinik ini merupakan antara yang terbaik di sekitar Kuala Lumpur. Sangat memuaskan dan hasilnya terbaik."

Halim O.

image

KLINIK MEDIVIRON UOA

63 reviews

Alamat: LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur
No Telefon: +603-2163 5888

Mengenai Klinik Mediviron UOA

Klinik ini merupakan antara klinik yang termahsyur di Kuala Lumpur bagi rawatan pembuangan parut laser. Ia mempunyai senarai klien yang ramai dari seluruh negara. Selalunya antara perkhidmatan yang terkenal di klinik ini mempunyai senarai temu janji yang panjang. Para doktor dilatih di luar negara untuk memastikan perkhidmatan yang efektif diberikan kepada semua orang.

Doktor di Klinik Mediviron UOA

  1. Dr Douglas mendapat ijazah perubatan beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia dan telah menamatkan pengajian beliau dengan kepujian tertinggi dalam bidang perubatan estetik.
  2. Dr Aris Mazlan telah menamatkan pengajian beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia sebagai seorang ‘Doctor of Medicine (MD)’ serta telah membuat pengajian lanjut dalam bidang perubatan estetik. Beliau mempunyai klien dari seluruh Malaysia.

Galeri

Testimoni

"Ini merupakan sesi kedua saya menjalani rawatan pembuangan parut laser dan saya sangat gembira dapat berjumpa dengan staf di sini."

Raihan F.

image

KLINIK ARC

33 reviews

Alamat: F3A, 1st Floor, The Mediplex @SJMC, No. 1 Jalan SS12/1, 47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

No Telefon: +60 17 817 1875

Mengenai Klinik Arc

Menyediakan antara perkhidmatan terbaik di sekitar bandar Kuala Lumpur seiring dengan pakar aesthetic yang berpengalaman. Klinik ini mempunyai teknologi yang terkini serta dapat memenuhi kesemua kehendak pelanggan mereka. Tidak terlupa kepakaran mereka dalam pembuangan parut laser.

Doktor di Klinik Arc

  1. Dr Lashela Dharmadass mendapat ijazah beliau dari salah satu universiti terkemuka di India serta mendapat diploma perubatan estetik dari Akademi Perubatan Aesthetic di Amerika. Beliau juga merupakan seorang yang sangat berpengalaman dalam bidang estetik.

Galeri

Testimoni

" Kepakaran mereka dalam rawatan yang dilakukan terserlah menerusi hasil selepas rawatan tersebut yang sememangnya sangat baik. "

Keera T

image

MY BLISS

20 reviews

Alamat: Lot 1&2, Level G2 Publika, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

No Telefon: +603 2300 0268

Mengenai My Bliss

Pihak klinik ini memang sangat terkenal dengan kepakaran mereka dalam bidang estetik. Klinik ini terletak di tengah-tengah Mont Kiara dan merupakan salah satu pilihan utama bagi penyelesaian kulit, muka, badan dan rambut. Klinik ini juga sangat terkenal dengan rawatan pembuangan parut laser.

Doktor di My Bliss

  1. Dr Elson Chee Chern Shiung (MBBCh BAO, Diploma dalam bidang Dermatologi, Diploma dalam Perubatan Keluarga, Tauliah LCP (Letter of Credentialing & Privileging) Pengamal Perubatan estetik dari Kementerian Kesihatan Malaysia

Galeri

Testimoni

"Saya sangat bersyukur doktor di sini dapat membantu saya menghilangkan parut saya yang saya risau tidak dapat dihilangkan."

Imran K.

image

NICANOR PLASTIK DAN SURGERI KOSMETIK

19 reviews

Alamat: Merchant Square, A-1-3A, Jalan Tropicana Selatan, PJU 3, 47410 Petaling Jaya, Selangor

No Telefon: +603-7883 0989

Mengenai Nicanor Plastik dan Surgeri Kosmetik

Nicanor Plastik dan Surgeri Kosmetik merupakan klinik yang menawarkan perkhidmatan kosmetik khususnya yang melibatkan surgeri plastik serta perkhidmatan estetik yang lain. Pejabat utama kami terletak di Petaling Jaya, Selangor, Malaysia. Kami juga menawarkan pembuangan parut laser yang menjadi gilaan ramai orang.

Doktor di Nicanor Plastik dan Surgeri Kosmetik

  1. Dr Heng memegang ijazah dalam bidang Sains Perubatan serta ‘Doctor of Medicine (MD)’ dari Universiti Malaya. Beliau juga mempunyai ijazah ‘Master of Medicine (MD)’ dari Universiti Antarabangsa Singapura serta mendapat ‘Fellowship of Royal College of Surgeons (FRCS) dari ‘Royal College of Surgeons’ di Edinburgh.

Galeri

Testimoni

"Klinik ini menyediakan tempat letak kereta yang besar dan memudahkan urusan ke klinik serta perkhidmatan yang disediakan juga yang terbaik"

Terry L.

Senarai di atas merupakan antara klinik yang terkenal di sekitar bandar Kuala Lumpur bagi rawatan  pembuangan parut laser. Klinik di sini mempunyai doktor pakar estetik yang memang handal. Jadi, anda pasti akan gembira dengan hasil rawatan yang didapati. Sekiranya anda mendapati informasi di sini tidak mencukupi atau anda ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai rawatan tersebut, sila hubungi kami di alamat emel contact@nexus-clinic.com