Blog

  • Home
  • Top Clinics
  • 5 Klinik Terbaik Di Kuala Lumpur Bagi Rawatan PRP untuk Rambut

5 Klinik Terbaik Di Kuala Lumpur Bagi Rawatan PRP untuk Rambut

Saban hari, bidang estetik berkembang dari segi teknologi dan kepakaran. Kebetulan di Malaysia, bidang estetik turut berkembang pesat seiring dengan perkembangan teknologi. Kuala Lumpur yang merupakan ibu negara Malaysia turut terbaik dengan kepakaran dalam bidang estetik.

Salah satu rawatan yang terbaik ialah rawatan ‘Platelet Rich Plasma (PRP)’ untuk rambut. Sejak rawatan ini dikenalkan, permintaannya semakin meninggi sahaja. Rawatan PRP untuk rambut ini merupakan sebuah teknik untuk membantu mereka yang mengalami keguguran rambut serta masalah kebotakan. Rawatan ini akan dapat menyelesaikan masalah rambut yang dialami dan meningkatkan kembali keyakinan diri. Kuala Lumpur boleh dikatakan telah menjadi tapak untuk rawatan PRP untuk rambut di Asia Selatan kerana telah ada banyak klinik yang menyediakan perkhidmatan tersebut. Kami telah senaraikan lima klinik terbaik untuk anda memilih.

image

KLINIK ESTETIK NEXUS

80 reviews

Alamat: LG 10, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon:  +6017-2163 569 / +60321635699

Mengenai Klinik Nexus

Bertempat di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur, ia merupakan salah sebuah klinik yang terbaik bagi rawatan PRP untuk rambut. Rawatan ini mampu menyelesaikan masalah rambut yang dialami.

Doktor di Klinik Nexus

  1. Dr Jasmine Ruth (MBBS, Diploma dalam Perubatan Estetik, Lesen Antarabangsa dalam ‘Stem Cell Therapy’, Sijil dalam Terapi Hormon, Injector dalam Kesihatan Seksual Lelaki) merupakan seorang pakar dalam bidang estetik dan juga beliau memperkenalkan Klinik Nexus ke mata dunia. Ramai klien dari dalam dan luar negara mencari beliau bagi sebarang masalah estetik yang dihadapi.
  2. Dr Preetha mendapat ijazah pertama beliau dalam bidang Sains dan Genetik dari Universiti Malaya, BSc (Hons) 2002. Beliau merupakan antara doktor yang terbaik dalam bidang estetik yang melibatkan Botox di Kuala Lumpur.

Galeri

Testimoni

"Perkhidmatan yang ditawarkan di klinik ini sememangnya sangat baik dan saya sarankan orang lain di luar sana untuk datang ke klinik ini untuk rawatan PRP untuk rambut."

Luqman H

image

KLINIK MEDIVIRON UOA

63 reviews

Alamat: LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon: +603-2163 5888

Mengenai Klinik Mediviron UOA

Klinik ini merupakan antara klinik yang termahsyur di Kuala Lumpur bagi rawatan PRP untuk rambut. Ia mempunyai senarai pelanggan yang ramai dari seluruh negara. Selalunya antara perkhidmatan yang terbaik di klinik ini mempunyai senarai temu janji yang panjang. Para doktor dilatih di luar negara untuk memastikan perkhidmatan yang efektif diberikan kepada semua orang.

Doktor di Klinik Mediviron UOA

  1. Dr Douglas mendapat ijazah perubatan beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia dan telah menamatkan pengajian beliau dengan kepujian tertinggi dalam bidang perubatan estetik.
  2. Dr Aris Mazlan telah menamatkan pengajian beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia sebagai seorang ‘Doctor of Medicine (MD)’ serta telah membuat pengajian lanjut dalam bidang perubatan estetik. Beliau mempunyai klien dari seluruh Malaysia.

Galeri

Testimoni

"Saya mendapatkan rawatan PRP untuk rambut saya di sini dan sangat gembira dan puas dengan hasilnya."

Nazira L

image

KLINIK BIOGENESIS

33 reviews

Alamat: Unit A-0-1 & A-1-1 Plaza Damas, Jalan Sri Hartamas 1, Sri Hartamas , 50480 Kuala Lumpur , Malaysia

No Telefon: +603-6201 7091

Mengenai Klinik Biogenesis

Menyediakan rawatan yang terbaik di sekitar bandar Kuala Lumpur seiring dengan tenaga kepakaran dalam bidang estetik. Klinik ini mempunyai teknologi terbaharu yang dapat memenuhi kehendak pelanggan. Tidak terlupa kehandalan mereka dalam rawatan PRP untuk rambut.

Doktor di Klinik Biogenesis

  1. Dr Eugene Soh mendapat ijazah beliau dari Universiti Medikal Antarabangsa dan kemudian memperoleh kepujian tertinggi dalam bidang Dermatologi serta kepakaran dalam bidang anti-penuaan, estetik dan Perubatan Regeneratif di Universiti UCSI.

Galeri

Testimoni

" Doktor yang sangat peramah, staf yang sangat baik hati serta keadaan klinik yang sangat selesa. Rawatan yang disediakan juga terbaik. "

Terra C

image

MY BLISS

20 reviews

Alamat: Lot 1&2, Level G2 Publika,, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

No Telefon: +603 2300 0268

Mengenai My Bliss

Pihak klinik ini memang sangat terbaik dengan kepakaran mereka dalam bidang estetik. Klinik ini terletak di tengah-tengah Mont Kiara dan merupakan salah satu pilihan utama bagi penyelesaian kulit, muka, badan dan rambut. Klinik ini juga sangat terbaik dengan rawatan PRP untuk rambut.

Doktor di My Bliss

  1. Dr Elson Chee Chern Shiung (MBBCh BAO, Diploma dalam bidang Dermatologi, Diploma dalam Perubatan Keluarga, Taulaih LCP (Letter of Credentialing & Privileging) Pengamal Perubatan Aesthetik dari Kementerian Kesihatan Malaysia

Galeri

Testimoni

"Saya sangat bersyukur dapat berjumpa dengan doktor di sini untuk rawatan PRP untuk rambut saya. Mereka sangat baik dan sanggup menerangkan prosedur tersebut dengan teliti supaya saya faham."

Daniel V.

image

KLINIK DA VINCI

19 reviews

Alamat: The Boulevard Office City, 15-2, Lingkaran Syed Putra, Mid Valley City, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia.

No Telefon: +60 3-2282 2698

Doktor di Klinik Da Vinci

  1. Dr Tristan Tan memulakan kerjaya beliau sebagai seorang doktor perubatan sejak 2006. Selepas itu, beliau mula berminat dalam bidang estetik dan kemudian menolehkan fokus kerjayanya ke arah bidang estetik untuk mendapatkan pengalaman. Sekarang, beliau mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam bidang estetik.

Galeri

Testimoni

"Klinik ini menawarkan rawatan PRP untuk rambut yang sangat bernas dan berkualiti. Masalah rambut saya telah menemui jalan penyelesaian."

Dollah S.

Senarai klinik di atas boleh dikatakan adalah antara klinik terbaik di Kuala Lumpur. Setiap klinik ini menawarkan rawatan PRP untuk rambut yang sememangnya yang terbaik. Seperti yang diketahui ramai, Kuala Lumpur memang mempunyai doktor estetik yang mantap serta perkhidmatan yang efisien. Dengan ini, semestinya ramai yang akan berpuas hati dengan rawatan yang mereka terima. Sekiranya anda rasa kami kekurangan informasi atau anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu rawatan, sila hubungi kami di alamat emel contact@nexus-clinic.com