Blog

  • Home
  • Uncategorized
  • 5 Klinik Terbaik Di Kuala Lumpur Bagi Rawatan PRP Untuk Sakit Sendi

5 Klinik Terbaik Di Kuala Lumpur Bagi Rawatan PRP Untuk Sakit Sendi

Saban hari, bidang estetik berkembang dari segi teknologi dan kepakaran. Kebetulan di Malaysia, bidang estetik turut berkembang pesat seiring dengan perkembangan teknologi. Kuala Lumpur yang merupakan ibu negara Malaysia turut terkenal dengan kepakaran dalam bidang estetik.

Salah satu rawatan yang terbaik adalah rawatan ‘Platelet Rich Plasma (PRP)’ untuk sakit sendi. Sejak rawatan ini diperkenalkan, permintaannya semakin meninggi sahaja. Rawatan PRP untuk sakit sendi ini merupakan sebuah teknik untuk membantu mereka yang mengalami masalah sakit sendi serta sukar berjalan. Rawatan ini akan dapat menyelesaikan masalah sakit sendi yang dialami dan membantu anda berjalan tanpa rasa sakit. Kuala Lumpur boleh dikatakan telah menjadi tapak untuk rawatan PRP untuk sakit sendi di Asia Selatan kerana telah ada banyak klinik yang menyediakan perkhidmatan tersebut. Kami telah senaraikan lima klinik terbaik untuk anda memilih.

image

KLINIK ESTETIK NEXUS

80 reviews

Alamat: LG 10, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon:  +6017-2163 569 / +60321635699

Mengenai Klinik Nexus

Klinik ini terkenal bagi rawatan PRP untuk sakit sendi yang bertempat di bandar Kuala Lumpur. Rawatan ini mampu menyelesaikan masalah sakit sendi yang dialami.

Doktor di Klinik Nexus

  1. Dr Jasmine Ruth (MBBS, Diploma dalam Perubatan Estetik, Lesen Antarabangsa dalam ‘Stem Cell Therapy’, Sijil dalam Terapi Hormon, Injector dalam Kesihatan Seksual Lelaki) merupakan seorang pakar dalam bidang estetik dan juga beliau memperkenalkan Klinik Nexus ke mata dunia. Ramai pelanggan dari dalam dan luar negara mencari beliau bagi sebarang masalah estetik yang dihadapi. 
  2. Dr Preetha mendapat ijazah pertama beliau dalam bidang Sains dan Genetik dari Universiti Malaya, BSc (Hons) 2002. Beliau merupakan antara doktor yang terbaik dalam bidang estetik.

Galeri

Testimoni

"Saya gembira saya datang mencuba rawatan ini. Kini, saya tidak lagi mempunyai masalah sakit sendi dan mudah berjalan " Raiza D

image

KLINIK MEDIVIRON UOA

63 reviews

Alamat: LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon: +603-2163 5888

Mengenai Klinik Mediviron UOA

Klinik ini merupakan antara klinik yang termahsyur di Kuala Lumpur bagi rawatan PRP sakit sendi. Ia mempunyai senarai klien yang ramai dari seluruh negara. Selalunya antara perkhidmatan yang terkenal di klinik ini mempunyai senarai temu janji yang panjang. Para doktor dilatih di luar negara untuk memastikan perkhidmatan yang efektif diberikan kepada semua orang.

Doktor di Klinik Mediviron UOA

  1. Dr Douglas mendapat ijazah perubatan beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia dan telah menamatkan pengajian beliau dengan kepujian tertinggi dalam bidang perubatan estetik.
  2. Dr Aris Mazlan telah menamatkan pengajian beliau dari Pusat Perubatan Moscow, Rusia sebagai seorang ‘Doctor of Medicine (MD)’ serta telah membuat pengajian lanjut dalam bidang perubatan estetik. Beliau mempunyai klien dari seluruh Malaysia.

Galeri

Testimoni

"Pada mulanya, saya takut ingin mencuba rawatan PRP untuk sakit sendi. Selepas mendengar penjelasan yang diberikan oleh doktor mengenai rawatan ini saya pun mencuba dan ianya pilihan terbaik kerana sekarang saya tidak lagi mempunyai masalah sakit sendi."

Paras K

image

KLINIK BIOGENESIS

33 reviews

Alamat: Unit A-0-1 & A-1-1 Plaza Damas, Jalan Sri Hartamas 1, Sri Hartamas , 50480 Kuala Lumpur , Malaysia

No Telefon: +603-6201 7091

Mengenai Klinik Biogenesis

Menyediakan rawatan yang terbaik di sekitar bandar Kuala Lumpur seiring dengan tenaga kepakaran dalam bidang estetik. Klinik ini mempunyai teknologi terbaharu yang dapat memenuhi kehendak pelanggan. Tidak terlupa kehandalan mereka dalam rawatan PRP untuk rambut.

Doktor di Klinik Biogenesis

  1. Dr Eugene Soh mendapat ijazah beilau dari Universiti Medikal Antarabangsa dan kemudian memperoleh kepujian tertinggi dalam bidang Dermatologi serta kepakaran dalam bidang anti-penuaan, estetik dan Perubatan Regeneratif di Universiti UCSI.

Galeri

Testimoni

"Rawatan PRP untuk sakit sendi d klinik ini merupakan antara yang terbaik. Sekarang saya dapat jalan kembali tanpa rasa sakit."

Jo S

image

KLINIK DA VINCI

20 reviews

Alamat: The Boulevard Office City, 15-2, Lingkaran Syed Putra, Mid Valley City, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia.

No Telefon: +60 3-2282 2698

Mengenai Klinik Da Vinci

Klinik Da Vinci merupakan sebuah klinik estetik yang terletak di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur. Klinik ini sangat terkenal dengan rawatan PRP untuk rambut yang dapat membantu ramai di luar sana dengan masalah rambut yang mereka hadapi.

Doktor di Klinik Da Vinci

  1. Dr Tristan Tan memulakan kerjaya beliau sebagai seorang doktor perubatan sejak 2006. Selepas itu, beliau mula berminat dalam bidang estetik dan kemudian menolehkan fokus kerjayanya ke arah bidang estetik untuk mendapatkan pengalaman. Sekarang, beliau mempunyai lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam bidang estetik.

Galeri 

Testimoni

"Saya gembira saya dapat jumpa klinik ini dan mendapatkan rawatan PRP untuk sakit sendi. Kini, saya dapat berjalan tanpa sebarang rasa sakit." Mandy M

image

MY BLISS

19 reviews

Alamat: Lot 1&2, Level G2 Publika,, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

No Telefon: +603 2300 0268

Mengenai My Bliss

Pihak klinik ini memang sangat terkenal dengan kepakaran mereka dalam bidang estetik. Klinik ini terletak di tengah-tengah Mont Kiara dan merupakan salah satu pilihan utama bagi penyelesaian kulit, muka, badan dan rambut. Klinik ini juga sangat terkenal dengan rawatan PRP untuk rambut.

Doktor di My Bliss

  1. Dr Elson Chee Chern Shiung (MBBCh BAO, Diploma dalam bidang Dermatologi, Diploma dalam Perubatan Keluarga, Tauliah LCP (Letter of Credentialing & Privileging) Pengamal Perubatan estetik dari Kementerian Kesihatan Malaysia

Galeri

Testimoni

"Rawatan PRP untuk sakit sendi memang terbaik. Tidak kesal langsung datang ke klinik ini. Sakit sendi saya sudah hilang dan kini dapat berjalan dengan baik kembali."

Kassim M

Senarai klinik di atas boleh dikatakan adalah antara klinik terbaik di Kuala Lumpur. Setiap klinik ini menawarkan rawatan PRP untuk sakit sendi yang sememangnya yang terbaik. Seperti yang diketahui ramai, Kuala Lumpur memang mempunyai doktor estetik yang mantap serta perkhidmatan yang efisien. Dengan ini, semestinya ramai yang akan berpuas hati dengan rawatan yang mereka terima. Sekiranya anda rasa kami kekurangan informasi atau anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sesuatu rawatan, sila hubungi kami di alamat emel contact@nexus-clinic.com