Blog

5 Klinik Terbaik Untuk Rawatan Menanam Rambut Di Kuala Lumpur

Keguguran rambut adalah masalah yang sering dialami ramai. Ia menjejaskan kedua-dua jantina dan boleh berlaku bila-bila masa dan ia sering berlaku apabila usia telah mencapai umur 20-an. Keguguran rambut boleh disebabkan oleh pelbagai faktor dan menanam rambut adalah salah satu kaedah yang paling berkesan untuk merawat keadaan ini. Terdapat banyak klinik dermatologi dan estetik yang telah mula menyediakan perkhidmatan menanam rambut.

Tanam rambut biasanya dilakukan melalui dua langkah iaitu Pengambilan Unit Follicular dan menanam Unit Follicular. Terdapat ramai pakar estetika, pakar bedah kosmetik dan ahli dermatologi yang menawarkan perkhidmatan sedemikian di Malaysia, namun klinik manakah yang menawarkan perkhimatan yang terbaik?

Di sini, kami akan menyenaraikan klinik-klinik utama yang menawarkan perkhidmatan prosedur menanam rambut yang terbaik di Kuala Lumpur.

image

NEXUS AESTHETIC CLINIC

80 reviews

Alamat:  LG 10, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon:  +6017-2163 569 / +60321635699

Mengenai Klinik Nexus

NEXUS AESTHETIC CLINIC merupakan salah satu klinik kecantikan yang terbaik di Kuala Lumpur. Terkenal dengan doktor bertaraf antarabangsa dan mempunyai ramai kakitangan yang berpengalaman luas dalam bidan estetik. Perkhidmatan mereka terkenal dan sering kali menjadi buah mulut masyarakat. Kebanyakan prosedur pemindahan rambut yang dilakukan akan melalui dua prosedur utama iaitu Pengambilan Unit Follicular dan Pengekstrakkan Unit Follicular.

Prosedur popular ini melibatkan pengekstrakan folikel rambut dan kemudian menanamkannya semula pada bahagian yang botak. Prosedur penananam rambut oleh klinik ini merupakan antara prosedur yang terbaik di Kuala Lumpur.

Doktor di Klinik Nexus

  1. Dr Jasmine Ruth (MBBS, Dip Aesthetic Medicine, International License in Stem Cell Therapy, Certificate in Advanced Hormone Therapy, Advanced Injector for Male Sexual Health) adalah seorang estetis yang terkenal dan merupakan pengasas Klinik Estetik Nexus. Perkhidmatan bukan sahaja terkenal dalam kalangan pelanggan-pelanggan di Malaysia, malahan juga terkenal dalam kalangan pelanggan-pelanggan antarabangsa.
  2. Dr. Douglas memperoleh ijazah perubatannya daripada Akademi Perubatan Moscow, Rusia. Beliau telah menamatkan pelajarannya dalam bidang perubatan dengan cemerlang dan seterusnya melanjutkan pelajarannya dalam bidang Perubatan Aesthetic. Beliau mempunyai pengalaman yang luas di dalam bidang prosedur menanam rambut.

Photos

Reviews

"Saya telah menjalani prosedur pemindahan rambut di Nexus Aesthetic Clinic semenjak 4 bulan yang lalu. Kini, saya sangat berpuas hati dengan keputusan yang saya rasai dan bertambah yakin dengan penampilan saya."

Shan

image

MEDIVIRON UOA CLINIC

63 reviews

Alamat: LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon: +603-2163 5888

Mengenai Klinik Mediviron UOA

Klinik Mediviron UOA menyediakan pelbagai prosedur estetik daripada prosedur menanam rambut ke perkhidmatan suntikan botox. Proses menanam rambut dilakukan berdasarkan prinsip Pengekstrakan Unit Follicular dan Penanaman Rambut Follicular.

Doktor di Klinik Mediviron UOA

  1. Dr. Preetha memperolehi ijazah pertamanya di dalam bidang Sarjana Muda Sains Genetik daripada Universiti Kebangsaan Malaysia, BSc (Hons) 2002. Beliau merupakan salah seorang pakar kecantikan yang menjalankan prosedur menanam rambut yang terbaik di Kuala Lumpur.
  2. Dr. Aris Mazlan merupakan lulusan daripada Akademi Perubatan Moscow (MMA), Russia di dalam bidang Perubatan (MD) dan telah melanjutkan pelajaran beliau di dalam bidang Perubatan Aesthetic. Mempunyai pelanggan-pelanggan daripada pelbagai latar belakang yang bertemu beliau untuk mendapatkan perkhidmatan menanam rambut dari seluruh pelusuk negara.

Photos

Reviews

"Saya disyorkan oleh rakan-rakan untuk mendapatkan khidmat menanam rambut di Mediviron UOA kerana klinik tersembut terletak berhampiran dengan rumah saya. Ia merupakan pengalaman yang bagi saya agak luar biasa, para doktor di sana amat professional dan kakitangan mereka juga sangat peramah."

Geetha

image

PREMIER CLINIC

33 reviews

Alamat: 31, Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Telefon: +6012 662 5552

Mengenai Premier Clinic

Mempunyai 7 orang doktor pakar kecantikan sepenuh masa serta pelbagai jenis mesin dan produk yang bersesuaian dengan keperluan pelanggan di sekitar Bangsar, Taman Tun Dr Ismail, cawangan KL City dan Puchong. Premier Clinic menjanjikan perkhidmatan rawatan kecantikan yang profesional, keputusan yang sangat memuaskan dan harga yang kompetitif.

Alami sendiri pengalaman rawatan kecantikan yang telah menambat hati beribu-ribu pelanggan yang mencuba perkhidmatan mereka. Mereka menyediakan salah satu daripada perkhidmatan penanaman rambut yang terbaik di Kuala Lumpur.

Doktor di Klinik Premier Clinic

  1. Dr Chen Tai Ho merupakan pemegang dua jenis ijazah, iaitu Ijazah Sarjana Muda Sains Perubatan (Kepujian) dan Ijazah Perubatan (MD) daripada universiti tempatan di Malaysia.

Photos

Reviews

"Saya telah mendapatkan khidmat rawatan keguguran rambut beberapa kali dan doktor di sana memang terbaik. Mereka mempunyai pengetahuan yang mendalam dalam bidang estetik. Beliau telah menerangkan kepada saya tentang ssegala persoalan yang saya utarakan dan sangat berpuas hati dengan penerangan yang telah di berikan. Harganya juga berpatutan dan sudah pastinya saya akan mengesyorkan perkhidmatan mereka kepada semua!"

Ghani S.

image

DHI MALAYSIA

20 reviews

Alamat: 52, Jalan Selangor, Section 7, Petaling Jaya, 46050 Petaling Jaya, Selangor

Telefon: +60 3-9212 1174

Mengenai DHI Malaysia

Total Care System adalah pendekatan holistik yang digunakan oleh klinik DHI yang meliputi aspek-aspek seperti Perubatan, Psikologi, Matematik dan Artistik yang telah disusun untuk memberi perkhidmatan rawatan yang terbaik. DHI merupakan antara klinik yang menawarkan rawatan keguguran rambut terbaik dan juga merupakan salah satu daripada pusat perkhidmatan menanam rambut yang terdapat di Malaysia.

Photos

Reviews

"Penerangan yang diberikan oleh mereka sangat jelas dan ringkas. Mereka telah menjelaskan satu persatu kepada saya berkenaan setiap langkah-langkah prosedur yang saya bakal lalui sehinggalah saya yakin untuk terus memulakan prosedur ini."

Barun L.

image

DR RUBAN’S SKIN AND HAIR CLINIC

19 reviews

Alamat: Jalan Bangsar Utama 1, Bangsar, 59000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Telefon: +60 3-2284 0557

Mengenai Dr. Ruban’s Skin And Hair Clinic

Klinik ini memegang prinsip bahawa setiap perkhidmatan perubatan haruslah memberikan khidmatan perubatan yang lengkap dan mencakupi pelbagai aspek yang holistik kepada pesakit yang akan menerima rawatan. Klinik kecantikan juga tidak terkecuali di dalam menawarkan prinsip-prinsip ini. Pesakit akan diberikan kebebasan untuk memilih rawatan manakah yang paling sesuai bagi memenuhi kehendak-kehendak peribadi mereka.

Penutupan trichophytic akan memastikan bekas luka pemindahan Follicular Unit akan sembuh dengan baik supaya rambut akan dapat tumbuh dengan sebaiknya. Klinik rawatan keguguran rambut Dr Ruban mempunyai pelanggan daripada seluruh penjuru Malaysia.

Doktor di Dr. Ruban’s Skin And Hair Clinic

  1. Dr Ruban Nathan (MBBCh, FRCP, DipDermSc, DipLaser, FAAD, A.M) adalah pengasas dan pakar dermatologi yang mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang perkhidmatan menanam rambut

Photos

Reviews

"Dr Ruban sangat membantu dan sangat profesional. Saya amat berpuas hati dengan hasil rawatannya."

Mayur K.

Inilah antara beberapa klinik-klinik terbaik yang menawarkan perkhidmatan menanam rambut di Kuala Lumpur. Mereka terkenal dengan menggunakan teknik-teknik terkini di dalam dunia kecantikan serta yang paling penting amat mengutamakan kepuasan pesakit-pesakit yang ingin mendapatkan perkhidmatan ini. Kami berharap senarai ini dapat membantu di dalam membuat pilihan yang terbaik untuk anda.

Senarai ini dihasilkan dengan mengambil kira beberapa faktor seperti testimoni daripada pesakit serta pelanggan yang menggunakan perhidmatan klinik-klinik yang telah disenaraikan.

Maklumkan kepada kami jika terdapat sebarang kekurangan di dalam maklumat yang diberikan mengenai klinik-klinik yang menawarkan perkhidmatan rawatan keguguran rambut. Hubungi e-mel kami contact@nexus-clinic.com.