Blog

  • Home
  • Uncategorized
  • 5 Klinik Terkenal Bagi Rawatan Pembuangan Rambut Tetap Secara Laser Di Kuala Lumpur

5 Klinik Terkenal Bagi Rawatan Pembuangan Rambut Tetap Secara Laser Di Kuala Lumpur

Malaysia merupakan sebuah negara destinasi pelancongan yang amat popular. Ramai plancong berkunjung ke negara ini untuk menikmati keindahan hutan hujan tropika serta pantai yang bersih dan indah.

Namun demikian, terdapat juga sebab lain bagi pengunjung mengunjungi Malaysia iaitu kerana perkembangan negara ini di dalam bidang estetik. Rawatan yang ditawarkan bermutu tinggi dan berkualiti sehingga menjadi sebutan ramai di luar sana. Salah satu perkhidmatan yang terbaik ialah rawatan pembuangan rambut tetap secara laser. Berikut merupakan senarai klinik-klinik terbaik yang menawarkan perkhidmatan ini.

image

NEXUS AESTHETIC CLINIC

80 reviews

Alamat:  LG 10, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon:  +6017-2163 569 / +60321635699

Bertempat di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur, ia merupakan salah sebuah klinik yang terkenal bagi rawatan pembuangan rambut tetap secara laser. Rawatan ini mampu membuang rambut secara tetap dan memudahkan urusan harian anda.

Doktor di Klinik Nexus

  1. Dr Jasmine Ruth (MBBS, Dip Aesthetic Medicine, International License in Stem Cell Therapy, Certificate in Advanced Hormone Therapy, Advanced Injector for Male Sexual Health) adalah seorang pakar kecantikan yang terkenal dan merupakan pengasas Klinik Estetik Nexus. Perkhidmatan bukan sahaja terkenal dalam kalangan pelanggan-pelanggan di Malaysia, malahan juga terkenal dalam kalangan pelanggan-pelanggan antarabangsa.
  2. Dr. Preetha memperolehi ijazah pertamanya di dalam bidang Sarjana Muda Sains Genetik daripada Universiti Kebangsaan Malaysia, BSc (Hons) 2002. Beliau merupakan salah seorang pakar kecantikan yang terbaik di Kuala Lumpur.

Photos

Reviews

"Perkhidmatan yang ditawarkan di klinik ini sememangnya sangat baik dan saya menyarankan masyarakat di luar sana untuk cuba mendapatkan rawatan di klinik ini untuk rawatan pembuangan rambut tetap secara laser."

Keshav R.

image

MEDIVIRON UOA CLINIC

63 reviews

Alamat: LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon: +603-2163 5888

Mengenai Klinik Mediviron UOA

Klinik ini merupakan antara klinik yang termasyhur di Kuala Lumpur bagi rawatan pembuangan rambut dengan tetap secara laser. Ia mempunyai senarai klien yang ramai dari seluruh negara. Selalunya rawatan ini merupakan antara perkhidmatan yang terkenal di klinik ini dan mempunyai senarai temu janji yang panjang. Para doktor dilatih di luar negara untuk memastikan perkhidmatan yang terbaik dapat diberikan kepada semua pelanggan.

Doktor di Klinik Mediviron UOA

  1. Dr. Aris Mazlan merupakan lulusan daripada Akademi Perubatan Moscow (MMA), Russia di dalam bidang Perubatan (MD) dan telah melanjutkan pelajaran beliau di dalam bidang Perubatan Aesthetic. Mempunyai pelanggan-pelanggan daripada pelbagai latar belakang dari seluruh pelusuk negara.
  2. Dr. Douglas memperoleh ijazah perubatannya daripada Akademi Perubatan Moscow, Rusia. Beliau telah menamatkan pelajarannya dalam bidang perubatan dengan cemerlang dan seterusnya melanjutkan pelajarannya dalam bidang Perubatan Aesthetic.

Photos

Reviews

"Saya mendapatkan rawatan pembuangan rambut tetap secara laser saya di sini dan sangat gembira dan berpuas hati dengan hasilnya."

Nadia T.

image

KLINIK DR INDER

33 reviews

Alamat: P-G-022, Centrestage, Jalan 13/1, Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

No Telefon: +60 3-7932 1818

Mengenai Klinik Dr Inder

Klinik Dr Inder merupakan sebuah klinik yang menawarkan pelbagai jenis rawatan estetik bukan sahaja untuk wanita malah kaum lelaki juga boleh mencubanya. Rawatan pembuangan rambut tetap secara laser merupakan rawatan yang digemari olehorang ramai kerana rawatan ini dapat membantu membuangkan rambut secara tetap.

Doktor di Klinik Dr Inder

  1. Dr Inder Kaur merupakan seorang doktor pakar estetik yang membuka klinik ini. Beliau memperoleh Diploma dalam bidang estetik daripada Akademi estetik di Amerika Syarikat serta beliau juga mempunyai keahlian di dalam ‘International Society of Hair Restoration’. Pengalaman beliau dalam bidang estetik ini memang tiada tandingan.

Photos

Reviews

"Harga di klinik ini memang berpatutan terutamanya untuk rawatan pembuangan rambut tetap secara laser yang ditawarkan. Saya memang suka rawatan yang diberikan olej Dr Inder kerana beliau mengambil masa menerangkan langkah setiap prosedur dengan teliti kepada saya."

Indra G.

image

PUSAT PAKAR KULIT DR KO

20 reviews

Alamat: 52A 2nd Floor, off Jalan Puchong, Jalan Op 1/5, Pusat Perdagangan One Puchong, Puchong, Selangor, Malaysia

No Telefon: 1800 22 3322

Mengenai Pusat Pakar Kulit Dr KO

Klinik ini dibuka pada tahun 1997 oleh Dr KO dan telah berkembang pesat. Kini, klinik ini sangat terkenal dengan kepakarannya di dalam bidang dermatologi serta rawatan pembuangan rambut tetap secara laser yang ditawarkan.

Doktor di Pusat Pakar Kulit Dr KO

  1. Dr Ko Chung Beng (Consultant Dermatologist, MBChB, MRCP, Dip S.B.Derm, AM) merupakan doktor yang memulakan klinik ini dan merupakan pemilik beberapa cawangan klinik ini di seluruh Malaysia.

Photos

Reviews

"Saya rekomenkan klinik ini kepada semua orang kerana staf di sini sangat baik hati serta sangat bersabar dalam menjawab soalan saya berkaitan dengan rawatan pembuangan rambut tetap secara laser."

Trisha S.

image

MY BLISS

19 reviews

Alamat: Lot 1&2, Level G2 Publika, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

No Telefon: +603 2300 0268

Mengenai My Bliss

Klinik ini memang sangat terkenal dengan kepakaran mereka di dalam bidang estetik. Klinik ini terletak di tengah-tengah Mont Kiara dan merupakan salah satu pilihan utama bagi mendapatkan rawatan kulit, muka, badan dan rambut. Klinik ini juga sangat terkenal dengan rawatan pembuangan rambut tetap secara laser.

Doktor di My Bliss

  1. Dr Elson Chee Chern Shiung (MBBCh BAO, Diploma dalam bidang Dermatologi, Diploma dalam Perubatan Keluarga, Credentialed LCP (Letter of Credentialing & Privileging) merupakan pengarah urusan klinik ini. Beliau mempunyai kepakaran di dalam bidang rawatan pembuangan rambut tetap secara laser

Photos

Reviews

"Saya sangat bersyukur dapat berjumpa dengan doktor di sini untuk rawatan pembuangan rambut tetap secara laser saya. Mereka sangat baik dan telah menerangkan prosedur tersebut dengan teliti sehingga saya faham."

Ghani D.

Klinik yang disenaraikan ini merupakan antara klinik-klinik terbaik di Malaysia di dalam bidang ini. Kami berharap senarai ini akan dapat memastikan supaya anda mendapatkan rawatan yang efektif serta bertaraf tinggi. Sekiranya anda mendapati maklumat di atas tidak mencukupi atau anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai perkara di atas sila hubungi kami di emel contact@nexus-clinic.com