Blog

  • Home
  • Top Clinics
  • 5 Klinik Terkenal Di Kuala Lumpur Untuk Rawatan Derma Veil

5 Klinik Terkenal Di Kuala Lumpur Untuk Rawatan Derma Veil

Apabila mendengar nama Malaysia, para pengunjung biasanya akan memikirkan tentang destinasi pelancongan, makananan yang enak serta rakyat berbilang kaum apabila mendengar nama Malaysia. Namun demikian, bukan itu sahaja perkara yang membuatkan Malaysia terkenal. Kuala Lumpur, yang merupakan ibu negara Malaysia terkenal dengan perkembangan dalam bidang estetik.

Salah satu rawatan kecantikan yang ditawarkan ialah rawatan ‘Derma Veil’. Sejak rawatan ini diperkenalkan, permintaannya semakin bertambah. Rawatan ‘Derma Veil’ merupakan sejenis rawatan yang dapat membantu di dalam meningkatkan penghasilan kolagen untuk menghasilkan kulit yang kelihatan muda. Kini, Kuala Lumpur boleh dikatakan sudah menjad salahi sebuah pusat tumpuan untuk mendapatkan rawatan ‘Derma Veil’ di Asia Selatan kerana terdapat banyak klinik yang menyediakan perkhidmatan ini. Di sini kami akan menyenaraikan lima klinik terbaik yang menyediakan perkhidmatan ini di sekitar Kuala Lumpur.

image

NEXUS AESTHETIC CLINIC

80 reviews

Alamat:  LG 10, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon:  +6017-2163 569 / +60321635699

Mengenai Klinik Nexus

Bertempat di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur, ia merupakan salah sebuah klinik yang terkenal bagi rawatan ‘Derma Veil’. Rawatan ini mampu meningkatkan penghasilan kolagen untuk menghasilkan kulit yang kelihatan muda.

Doktor di Klinik Nexus

  1. Dr Jasmine Ruth (MBBS, Dip Aesthetic Medicine, International License in Stem Cell Therapy, Certificate in Advanced Hormone Therapy, Advanced Injector for Male Sexual Health) adalah seorang pakar kecantikan yang terkenal dan merupakan pengasas Klinik Estetik Nexus. Perkhidmatan bukan sahaja terkenal dalam kalangan pelanggan-pelanggan di Malaysia, malahan juga terkenal dalam kalangan pelanggan-pelanggan antarabangsa.
  2. Dr. Preetha memperolehi ijazah pertamanya di dalam bidang Sarjana Muda Sains Genetik daripada Universiti Kebangsaan Malaysia, BSc (Hons) 2002. Beliau merupakan salah seorang pakar kecantikan yang terbaik di Kuala Lumpur.

Photos

Reviews

"Perkhidmatan yang ditawarkan di klinik ini sememangnya sangat baik dan saya sarankan orang lain di luar sana untuk mendapatkan rawatan ‘Derma Veil’ di klinik ini."

Mona P.

image

MEDIVIRON UOA CLINIC

63 reviews

Alamat: LG 9, Lower Ground Floor, Wisma UOA II, Jalan Pinang, 50450 Kuala Lumpur

No Telefon: +603-2163 5888

Mengenai Klinik Mediviron UOA

Klinik ini merupakan antara klinik yang termasyhur di Kuala Lumpur bagi rawatan ‘Derma Veil’. Mereka mempunyai senarai klien yang ramai dari seluruh negara. Kebiasaannya rawatan ini merupakan antara perkhidmatan yang terkenal di klinik ini dan mempunyai senarai temu janji yang panjang. Para doktor dilatih di luar negara untuk memastikan perkhidmatan yang terbaik diberikan kepada para pelanggan yang berkunjung.

Doktor di Klinik Mediviron UOA

  1. Dr. Aris Mazlan merupakan lulusan daripada Akademi Perubatan Moscow (MMA), Russia di dalam bidang Perubatan (MD) dan telah melanjutkan pelajaran beliau di dalam bidang Perubatan Aesthetic. Mempunyai pelanggan-pelanggan daripada pelbagai latar belakang dari seluruh pelusuk negara.
  2. Dr. Douglas memperoleh ijazah perubatannya daripada Akademi Perubatan Moscow, Rusia. Beliau telah menamatkan pelajarannya dalam bidang perubatan dengan cemerlang dan seterusnya melanjutkan pelajarannya dalam bidang Perubatan Aesthetic.

Photos

Reviews

"Saya mendapatkan rawatan ‘Derma Veil’ saya di sini dan sangat gembira dan puas dengan hasilnya."

Neesha N.

image

KLINIK GEM

19 reviews

Alamat: 19, Jalan PJU 1/41, Dataran Prima, 47301 Petaling Jaya, Selangor

No Telefon: +603-7887 5885

Mengenai Klinik Gem

Klinik ini merupakan sebuah pusat anti penuaan ala-ala spa yang sangat digemari ramai. Staff-staff di sini sangat berdedikasi dan sentiasa memastikan pelanggan-pelanggan mereka mendapatkan perkhidmatan yang terbaik.

Doktor di Klinik Gem

  1. Dr Ling Ing Heong (Lenzo) (MB BCh BAO, Board Certified A.M., FKCCS, MSc GM). Beliau memperoleh ijazah dalam bidang perubatan pada tahun 2004 dari National University of Ireland dan telah menjalani latihan praktikal di sana. Sekembalinya ke Malaysia, beliau meneruskan pendidikannya di dalam bidang Pembedahan Plastik di Hospital Ipoh untuk mendalami kemahiran di dalam bidang estetik.

Photos

Reviews

"Ini merupakan antara klinik terbaik yang pernah saya kunjungi. Saya sangat suka akan rawatan ‘Derma Veil’ kerana saya sedar perubahan pada wajah saya."

Kareena T.

image

NICANOR PLASTICS AND COSMETIC SURGERY

33 reviews

Alamat: Merchant Square, A-1-3A, Jalan Tropicana Selatan, PJU 3, 47410 Petaling Jaya, Selangor

No Telefon: +603-7883 0989

Mengenai Nicanor Plastics And Cosmetic Surgery

Nicanor Plastics And Cosmetic Surgery merupakan klinik yang menawarkan perkhidmatan kosmetik khususnya yang melibatkan pembedahan plastik serta perkhidmatan estetik yang lain. Pejabat utama mereka terletak di Petaling Jaya, Selangor, Malaysia dan juga menawarkan rawatan ‘Derma Veil’ yang menjadi permintaan ramai.

Doktor di Nicanor Plastics And Cosmetic Surgery

  1. Dr Heng memegang ijazah dalam bidang Sains Perubatan serta ‘Doctor of Medicine (MD)’ dari Universiti Malaya. Beliau juga mempunyai ijazah ‘Master of Medicine (MD)’ dari Universiti Antarabangsa Singapura serta mendapat ‘Fellowship of Royal College of Surgeons (FRCS) dari ‘Royal College of Surgeons’ di Edinburgh.

Photos

Reviews

" Perkhidmatan yang sangat baik dan efektif. Staf banyak membantu dalam menjawab soalan saya."

Sameera G.

image

KLINIK DA VINCI

20 reviews

Alamat: The Boulevard Office City, 15-2, Lingkaran Syed Putra, Mid Valley City, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia.

No Telefon: +60 3-2282 2698

Mengenai Klinik Da Vinci

Klinik Da Vinci merupakan sebuah klinik estetik yang terletak di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur. Klinik ini sangat terkenal dengan rawatan ‘Derma Veil’ yang dapat membantu ramai yang menghadapi masalah kulit.

Doktor di Klinik Da Vinci:

  1. Dr Tristan Tan memulakan kerjaya beliau sebagai seorang doktor perubatan sejak tahun 2006. Mempunyai minat yang mendalam di dalam bidang estetik dan meneruskan fokus kerjayanya ke arah bidang estetik. Beliau kini mempunyai 10 tahun pengalaman di dalam bidang estetik.

Photos

Reviews

"Klinik ini menawarkan rawatan ‘Derma Veil’ yang sangat bernas dan berkualiti. Masalah kulit saya telah menemui jalan penyelesaian."

Cassie S.

Senarai di atas merupakan antara klinik yang terkenal di sekitar bandar Kuala Lumpur bagi rawatan  ‘Derma Veil’. Klinik-klinik di sini mempunyai doktor pakar estetik yang sangat mahir di dalam bidang masing-masing. Anda pasti akan gembira dengan hasil rawatan yang didapati. Sekiranya anda mendapati informasi di sini tidak mencukupi atau anda ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai rawatan-rawatan tersebut, sila hubungi kami di alamat emel contact@nexus-clinic.com